top of page
editor

KİTAPLAR VE BİZ

İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik gözlem yapan, araştıran, inceleyen yani düşünen bir canlı olmasıdır. İnsanın hayatını devam ettirebilmesi için öğrenimini arttırması ve kendini geliştirmesi gerekir. Bunun da en iyi yolu kitap okumaktır. Kitap okumak düşünce yapısını besler ve geliştirir. Kitap okumak sadece bireyin kişisel gelişimine değil sosyal çevresiyle uyum sağlamasına da katkıda bulunur.

Sözcük dağarcığınız ne kadar genişse kendinizi o kadar iyi ifade edersiniz. Daha etkili konuşur, daha yaratıcı hayaller kurar, hızlı düşünür, daha güzel eleştiriler yaparsınız. Karşınızdakini daha iyi anlar, onunla daha sağlam iletişim kurabilirsiniz. Kendi alanınızda uzmanlaşabilir, başarılı bir kariyer elde edebilirsiniz. Kitaplar da sözcük dağarcığımızı geliştirir. Her kitap bizlere başka bir kapı açar. Hayatımıza ayrı heyecanlar, ayrı mutluluklar, ayrı yaşanmışlıklar katar. Bazen düşler ülkesindeki masallar diyarına, bazen tarihteki önemli bir olaya, bazen de bilim dünyasındaki önemli bir keşfe sürükler. Geçmişimizle bağ kurup geleceğe daha hazırlıklı olmamızı sağlar. Kitap okuyan insanlar iyi bir hayal gücüne sahip, soyut düşünce yapısı gelişmiş bireyler oldukları için eleştirel düşünebilir, olaylara çok yönlü bakabilir, yaratıcı düşünüp doğru ve pratik kararlar alabilirler. Böylece iletişimi güçlü ve başarılı bireyler olarak hayatlarını sürdürebilirler. Okuma becerisi kazanmış kişiler kendilerini daha iyi ifade eder ve kendi öz benliklerini geliştirirler. Ayrıca bilimsel olarak da beyindeki sinir hücrelerini geliştirdiği kanıtlanmıştır. Bütün bunların yanında kitap okumak hayatınızı renklendirir, sıradanlıktan kurtarır. Hayatınızdaki “boş zaman” kavramını ortadan kaldırır. Zamanınızı daha güzel yönetir, daha düzenli yaşamaya başlarsınız ve harika bir arkadaşa sahip olursunuz. Hayatınıza bir anlam kattığı için mutlu olursunuz.

Tüm bunların ışığında kitap okumayı bir görev olarak değil hayatımızın bir parçası olarak görmeliyiz. Kendi kişisel gelişimimizi tamamlamak, kendimize ve topluma faydalı bir insan olabilmek, iletişim becerilerimizi geliştirmek, başarılı bir kariyere sahip olabilmek, geçmişimizle geleceğimiz arasında köprü kurabilmek, söz dağarcığımızı geliştirmek, ruhumuzu dinlendirmek gibi birçok nedenle kitap okumalıyız. Şunu da unutmayın: “Kitap varsa yalnızlık yoktur, bazen en iyi dostunuz kitap olabilir.”

ÖZLEM ASLAN


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page